Naslovnica Sport Nogomet Haaland ima nove otkupne klauzule

Haaland ima nove otkupne klauzule

Haaland ima nove otkupne klauzule
Haaland ima nove otkupne klauzule

Iako je norveški nogometaš Erling Haaland ovog ljeta prešao iz Borussije Dortmund u Manchester City, njegova dugoročna budućnost u ovom klubu nije sigurna zbog dvije otkupne klauzule koje je danas otkrila španska Marca.

Haaland je potpisom za Manchester City postao drugi najplaćeniji igrač u Premiershipu nakon Cristiana Ronalda, no ono na šta je Marca posebnu pažnju posvetila su dvije različite otkupne klauzule koje Haalnd ima za 2024. i 2025. godinu.

Ugovor Haalanda s Manchester Cityjem vrijedi od 30. juna 2027. godine, a ukoliko se ispune određeni uslovi s postizanjem minimalnih sportskih ciljeva, onda će Haaland imati mogućnost “raskida ugovora”, odnosno otvorit će mu se mogućnost da kroz otkupnu klauzulu promijeni sredinu.

Na kraju druge sezone, tačnije u ljeto 2024. godine, otkupna klauzula za Haalanda će iznositi 200 miliona eura, a na kraju treće sezone, tačnije 2025. godine, ona će iznositi 175 miliona eura.U Njemačkoj su ranije pisali da bi ta klauzula trebala biti manja i blizu 140 miliona eura, no jasno je da je Manchester City uradio sve da se u potpunosti zaštiti od drugih ekipa i s tim u vezi “osigurali” su Haalanda s ogromnim otkupnim klauzulama.

Upravo su otkupne klauzule način na koji je Haaland prešao iz Salzburga u Borussiju Dortmund za 20 miliona eura, a na isti način je napustio i ovaj njemački klub jer je Manchester City platio 70 miliona eura za njegov transfer.

Haaland je za Borussiju Dortmund odigrao ukupno 89 mečeva, a postigao je 86 pogodaka i pri tome upisao 23 asistencije. Iako ima samo 21 godinu, u karijeri je već postigao ukupno 135 pogodaka uz 36 upisanih asistencija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime