Naslovnica Sport Nogomet Poznati svi učesnici osmine finala Lige prvaka

Poznati svi učesnici osmine finala Lige prvaka

Poznati svi učesnici osmine finala Lige prvaka

Plasman u osminu finala Lige prvaka osigurali su Bayern, Chelsea, Manchester City, Napoli, Porto, Tottenham, Benfica i Real Madrid kao pobjednici grupa, dok su kao drugoplasirani u narednu fazu prošli Liverpool, Club Brugge, Inter, Eintracth, Borussia Dortmund, Leipzig, Milan i PSG.

U duelu koji je direktno odlučivao o prolasku dalje nogometaši Milana su pobijedili Salzburg rezultatom 4:0, a jedan od junaka bio je naš Rade Krunić.

Olivier Giroud je doveo Rossonere u vodstvo u 14. minuti, da bi Krunić riješio pitanje pobjednika na startu drugog dijela. Giroud je odigrao povratnu loptu za bh. veznjaka koji je preciznim udarcem glavom s nekoliko metara matirao gostujućeg golmana za 2:0.

Večeras sjajni Giroud je svojim drugim golom u 57. minuti povisio na 3:0, a Messias je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 4:0.

Dinamo je poveo protiv Chelseaja golom Petkovića, ali su Plavci preokrenuli preko Sterlinga i Zakarije (2:1), te su tako Modre ostavili bez evropskog proljeća.

PSG je u najzanimljivijem susretu večeri savladao Juventus u Torinu rezultatom 2:1 (Bonucci 39′ / Mbappe 13′, Mendes 69′), ali je na kraju završio drugi u nevjerovatnom raspletu u grupi, jer je Benfica dala više golova u gostima. Nevjerovatan gol postigao je Mbappe, kada je u 13. minuti primio loptu na 30-ak metara od gola, “proturio” je kroz noge Gattiju koji ga je uzaludno povlačio za dres i pokušavao oboriti, a nakon toga iz igre je majstorski izbacio Locatellija i izvanrednim udarcem pogodio za vodstvo Parižana. Njegov pogotak možete pogledati Francuz je u 13. minuti primio loptu na 30-ak metara od gola, “proturio” je kroz noge Gattiju koji ga je uzaludno povlačio za dres i pokušavao oboriti, a nakon toga iz igre je majstorski izbacio Locatellija i izvanrednim udarcem pogodio za vodstvo Parižana..

Oba tima su imala isto bodova i identičnu gol-razliku, ali u ovom slučaju presudio je broj pogodaka u gostima koji je na strani Portugalaca.

Stara dama će uprkos porazu takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi, s obzirom da je Benfica u Haifi pobijedila Maccabi 6:1. Vrijedi spomenuti da se nakon devet mjeseci nakon teške povrede koljena na teren vratio najbolji igrač Juventusa Federico Chiesa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime