Naslovnica Sport Nogomet Igrač Atletico Madrida zgrozio nesportskim potezom

Igrač Atletico Madrida zgrozio nesportskim potezom

Igrač Atletico Madrida zgrozio nesportskim potezom
Igrač Atletico Madrida zgrozio nesportskim potezom

Na sinoćnjem meču Lige prvaka između Atletico Madrida i Manchester City-a desila se nesvakidašnja, nesportska situacija.

Naime nogometaš Atletico Madrida Angel Correa izveo je poprilično nesportski potez u meču protiv Manchester Cityja kada je loptom pogodio domaćeg igrača Jacka Grealisha u glavu i to dok je Englez ležao na travnjaku.

Spomenuta situacija desila se u samom finišu meča, tačnije pri vodstvu Manchester Cityja od 1:0 u 83. minuti, a nakon što je hrvatski igrač Šime Vrsaljko srušio Grealisha i napravio prekršaj nad njim, Correa je želio dodatno zagrijati atmosferu u finišu utakmice te je svog protivnika nesportski pogodio loptom.


Englez je nakon dodatnog udarca pokrio lice rukama, a trener Manchester Cityja Pep Guardiola potpuno je poludio nakon tog poteza i reagovao je prema igraču Atletico Madrida, nakon čega su se skupili nogometaši i jedne i druge ekipe.

Ipak, sve je završeno bez ozbiljnijih incidenata i povreda, a na kraju je Correa za zaista nekorektan potez dobio javnu opomenu.

Podsjeaćamo, Manchester City je slavio rezultatom 1:0, a jedini gol za Građane postigao je Kevin De Bruyne u drugom poluvremenu meča.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime