Naslovnica Sport Nogomet Karim Benzema ponovo nezaustavljiv

Karim Benzema ponovo nezaustavljiv

Karim Benzema ponovo nezaustavljiv
Karim Benzema ponovo nezaustavljiv

Fudbaleri Real Madrida upisali su rutinsku pobjedu protiv Mallorce rezultatom 3:0 i tako se učvrstili na prvom mjestu Primera lige. Ponovo je briljirao nezaustavljivi Karim Benzema.

Madriđani iza sebe imaju napornu utakmicu u Ligi prvaka, ali i veliki uspjeh pošto su izbacili Paris Saint Germain velikim preokretom u revanšu osmine finala.

U takvom raspoloženju Kraljevski klub stigao je na Mallorcu gdje ga je dočekao raspoloženi i borbeni domaćin. Susret je obilovao žutim kartonima, a domaćin je mogao voditi u prvom dijelu da nevjerovatan zicer nije propustio Kosovar Vedat Muriqi.

U 55. minuti Real je poveo. Karim Benzema je asistirao Viniciusu Junioru koji pogađa za vodstvo gostiju.

Sve brige oko pobjede Real je riješio u 77. minuti. Nešto malo ranije Pablo Maffeo ruši vrlo raspoloženog Viniciusa u kaznenom prostoru, a siguran realizator bio je Benzema koji je tako nastavio s fantastičnom formom.

Konačnih 0:3 Benzema je postavio u 82. minuti. Marcelo je ušao u igru i odlično centrirao, a iskusni francuski napadač još ljepše pogađa glavom.

Do kraja je Real rutinski čuvao i sačuvao stečenu prednost. To znači da Madriđani sada imaju čak 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sevillu i teško da bilo ko može stati na put titule. S druge strane Mallorca je upisala peti vezani poraz i nalazi se na 16. mjestu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime