Naslovnica Sport Nogomet Koliko je Real Madrid zaradio nakon osvajanja Lige prvaka?

Koliko je Real Madrid zaradio nakon osvajanja Lige prvaka?

0
Koliko je Real Madrid zaradio nakon osvajanja Lige prvaka?
Koliko je Real Madrid zaradio nakon osvajanja Lige prvaka?

Španski mediji otkrivaju koliko je Real Madrid zaradio u Ligi prvaka ove godine, a ta cifra iznosi 136,65 miliona eura, nakon što su sinoć u Parizu pobijedili Liverpool sa 1:0 i tako osvojili 14. titulu u ovom takmičenju.

Od grupne faze pa do finala, na konto pobjeda i u konačnici osvajanja Lige prvaka, Real je inkasirao nešto više od 136 miliona eura, a tamošnji mediji donijeli su i detalje koliko i kako je Real zaradio novac.

Nakon što su prošli grupnu fazu te s ostvarenim pobjedama u ovoj fazi, kao i na konto koeficijenta s kojim je ušao u takmičenje i učešćem u marketinškim pravima, Real je inkasirao 68,88 miliona eura, da bi dodatnih 67,7 miliona zaradili pobjedama na putu do finala.

Od spomenute druge cifre, Real je za nastup i pobjedu u finalu protiv Liverpoola dobio 20 miliona eura, što za jedan veliki klub kao što je Real i nije pretjerano velika svota, kao ni ukupna zarada u Ligi prvaka.

Predsjednik Reala Florentino Perez upravo zbog ovakvih prihoda Kraljevskog kluba u Ligi prvaka je jedan od glavnih zagovornika za osnivanje Superlige, no UEFA se žestoko protivi takvoj i bilo kakvoj sličnoj ideji i ranije je najavila da će surovo kazniti svaki klub koji pokuša igrati neko takmičenje koje nije u njihovoj nadležnosti.

Prethodni članakKroos se iznervirao u raspravi s njemačkim novinarom
Naredni članakBale i Marcelo se oprostili od kraljevskog kluba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime