Naslovnica Sport Nogomet Koliko je Real Madrid zaradio nakon osvajanja Lige prvaka?

Koliko je Real Madrid zaradio nakon osvajanja Lige prvaka?

Koliko je Real Madrid zaradio nakon osvajanja Lige prvaka?
Koliko je Real Madrid zaradio nakon osvajanja Lige prvaka?

Španski mediji otkrivaju koliko je Real Madrid zaradio u Ligi prvaka ove godine, a ta cifra iznosi 136,65 miliona eura, nakon što su sinoć u Parizu pobijedili Liverpool sa 1:0 i tako osvojili 14. titulu u ovom takmičenju.

Od grupne faze pa do finala, na konto pobjeda i u konačnici osvajanja Lige prvaka, Real je inkasirao nešto više od 136 miliona eura, a tamošnji mediji donijeli su i detalje koliko i kako je Real zaradio novac.

Nakon što su prošli grupnu fazu te s ostvarenim pobjedama u ovoj fazi, kao i na konto koeficijenta s kojim je ušao u takmičenje i učešćem u marketinškim pravima, Real je inkasirao 68,88 miliona eura, da bi dodatnih 67,7 miliona zaradili pobjedama na putu do finala.

Od spomenute druge cifre, Real je za nastup i pobjedu u finalu protiv Liverpoola dobio 20 miliona eura, što za jedan veliki klub kao što je Real i nije pretjerano velika svota, kao ni ukupna zarada u Ligi prvaka.

Predsjednik Reala Florentino Perez upravo zbog ovakvih prihoda Kraljevskog kluba u Ligi prvaka je jedan od glavnih zagovornika za osnivanje Superlige, no UEFA se žestoko protivi takvoj i bilo kakvoj sličnoj ideji i ranije je najavila da će surovo kazniti svaki klub koji pokuša igrati neko takmičenje koje nije u njihovoj nadležnosti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime