Naslovnica Sport Košarka Malone: LeBron je najtalentovaniji NBA igrač u historiji

Malone: LeBron je najtalentovaniji NBA igrač u historiji

Malone: LeBron je najtalentovaniji NBA igrač u historiji
Malone: LeBron je najtalentovaniji NBA igrač u historiji

Bivši košarkaš Karl Malone (59) smatra da je LeBron James najtalentovaniji NBA igrač u historiji, a ovom izjavom izazvao je brojne diskusije na društvenim mrežama.

Naime, popularni Poštar smatra da se igrač LeBronovih karakteristika nikad više neće pojaviti.

“Jedinstven je. On je najtalentovaniji košarkaš koga sam ikad vidio. Počevši od njegovih podataka, rasta mišićne mase, košarkaškog IQ pa sve do liderskih sposobnosti i realizacije svojih sposobnosti na terenu. To što on radi nikada više nećemo vidjeti. Svi njegovi mrzitelji trebalo bi da se opuste i uživaju”, rekao je Malone koji je od 1985. do 2003. nosio dres Jezera, a posljednju sezonu u karijeri proveo je u Lakersima.

Podsjetimo, LeBron je četiri puta bio NBA prvak (2012., 2013., 2016. i 2020. godine) i osvajač dvije zlatne (2008. i 2012.) i jedne bronzane medalje (2004.) sa selekcijom Sjedinjenih Država na Olimpijskim igrama.Ima i bronzu sa Svjetskog prvenstva 2006. godine, a postao je prvi aktivni igrač u historiji NBA lige koji je zaradio milijardu dolara.

Prošle sezone odigrao je 56 utakmica i prosječno je bilježio 30,3 poena, 8,2 skoka i 6,2 asistencije, ali Lakersi nisu uspjeli da se plasiraju u play-off.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime