Naslovnica Sport Nogomet Lewandowski: Osjećam se kao dijete s novom igračkom

Lewandowski: Osjećam se kao dijete s novom igračkom

Lewandowski: Osjećam se kao dijete s novom igračkom
Lewandowski: Osjećam se kao dijete s novom igračkom

Poljski napadač Robert Lewandowski u intervjuu za Marcu još jednom se izvinio svim navijačima Bayerna zbog odlaska iz kluba, a uz to je dodao da se sada osjeća kao dijete koje ima novu igračku.

Lewandowski je svim srcem želio napustiti Bayern i karijeru nastaviti u Barceloni, a iako mu je klub na početku zatvorio vrata i tražio 50 miliona eura od španskog kluba, na kraju su čelnici tima s Nou Campa platili traženu sumu i samim tim osigurali potpis ovog fantastičnog napadača.

“Znam da je moj odlazak pogodio mnoge navijače, mogu da razumijem to i zbog toga se želim izviniti još jednom. Bilo mi je važno i potrebno da shvatim da sam spreman na promjenu. Na kraju, svi smo mi ljudi. Poslije 12 godina u Njemačkoj postalo mi je jasno da je moje vrijeme isteklo. Situacija je bila teška za sve i morali smo pronaći najbolju opciju”, rekao je Lewandowski.

Nakon toga, kaže da mu je promjena bila prijeko potrebna.

“Promjena mi je bila potrebna, bilo mi je potreban odlazak u drugu zemlju i neki drugi klub. Sada se osjećam kao dijete koje ima novu igračku”, rekao je Lewandowski.

Lewandowski je tokom proteklih osam sezona u dresu Bayerna postigao 344 pogotka u 375 utakmica.

U protekle dvije sezone bio je najbolji strijelac u Evropi i osvajač Zlatne kopačke, a FIFA ga je protekle dvije sezone proglašavala za najboljeg igrača svijeta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime