Naslovnica Sport Nogomet Liverpool izborio još jednu pobjedu. Chelsea neuspješan

Liverpool izborio još jednu pobjedu. Chelsea neuspješan

Liverpool izborio još jednu pobjedu. Chelsea neuspješan

U terminu od 20:30 odigrane su četiri utakmice engleskog Premiershipa, a ekipa Liverpoola nastavila je s povratkom u formu.

Liverpool je u užasnoj formi dočekao vikend, ali je pobjeda protiv Manchester Cityja podigla ekipu. Na krilima tog trijumfa Liverpool je danas savladalo i West Ham rezultatom 1:0.Domaćini su poveli u 22. minuti kada je Kostast Tsimikas fantastično centrirao s lijeve strane, a Darwin Nunez vrlo lijepo postiže glavom svoj prvi pogodak na domaćem terenu u dresu Liverpoola.

U 45. minuti gosti su imali penal. Ipak, Alisson je odbranio udarac Jarroda Bowena, a neposredno prije toga vidjeli smo bizaran potez Virgila van Dijka koji je doslovno rovio bijelu tačku kopačkom kako bi omeo protivnika.

Posljednji minuti donijeli su veliku šansu za goste iz Londona. Tomas Soucek je u petercu bio na šutu u gotovo prazan gol, ali je James Milner nevjerovatnom intervencijom spasio pobjedu domaćina.

Chelsea večeras nije bio uspješan, a manji londonski derbi odigran na Brentford Community stadionu u okrugu Brentford završen je bez golova.

Čak igrači Chelsea mogu biti zadovoljni podjelom bodova jer su gosti imali nekoliko zrelih prilika i ponovo su potvrdili da se radi o timu koji je zreo za sredinu tabele u ligi ove sezone.

U derbiju južne obale Southampton je na gostovanju slavio rezultatom 0:1 kod Bournemoutha. Jedini gol postigao je Che Adams, dok je Newcastle nastavio s nizom sjajnih rezultat i golom Miguela Almirona savladao Everton (1:0).

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime