Naslovnica Sport Nogomet Poljaci bojkotuju utakmicu baraža za Mundijal protiv Rusije?

Poljaci bojkotuju utakmicu baraža za Mundijal protiv Rusije?

Poljska fudbalska selekcija
Poljska fudbalska selekcija

Poljska fudbalska selekcija bi 24. marta trebala odmjeriti snage s Rusijom u polufinalu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Međutim, zbog situacije u istočnoj Evropi, odnosno sukoba Rusije i Ukrajine, čini se da bi moglo doći do neodigravanja te utakmice u Moskvi, pišu poljski mediji.

Naime, bivši predsjednik Poljskog fudbalskog saveza, Michał Listkiewicz, izjavio je za tamošnje medije “kako se u Poljskoj”, koja je inače prijateljska zemlja sa Ukrajinom, “ne bi trebali pretvarati kao da se ništa ne dešava”.

– Mislim da se utakmica ne bi odigrala u takvoj situaciji u Rusiji i vjerovatno bi FIFA odlučila da se igra u nekom neutralnom prostoru, rekao je Liskijević, te dodao:

– Ne mislim da će Rusiju izbaciti sa Svjetskog prvenstva zbog toga, pošto je u historiji već bilo slučajeva da je Rusija napadala dio Ukrajine. Tada isto nije bilo sankcija, rekao je Liskijević, a s njegovom izjavom složili su se i neki poljski novinari koji smatraju “da 24. marta Poljska ne bi trebala ići u Moskvu, ako se desi vojni napad Rusije na Ukrajinu”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime