Naslovnica Sport Nogomet Liverpool nakon golijade na Anfieldu izbacio Benficu

Liverpool nakon golijade na Anfieldu izbacio Benficu

Liverpool nakon golijade na Anfieldu izbacio Benficu
Liverpool nakon golijade na Anfieldu izbacio Benficu

Nogometaši Liverpoola plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u dvomeču četvrtfinala bili bolji od Benfice. U prvom susretu odigranom u Portugalu bilo je 3:1 za Redse, a večeras na Anfieldu je bilo neriješeno 3:3.

Liverpool je utakmicu počeo u kombinovanom sastavu, ali ih to nije spriječilo da dominiraju na terenu. Shodno tome su i došli u vodstvo u 21. minuti golom Konatea.

Ipak, Ramos je u 32. minuti izjednačio i ostavio lisabonsku ekipu u igri nakon prvog poluvremena koje je okončano rezultatom 1:1.

Nakon deset minute igre u nastavku meča Firmino je ponovo doveo Liverpool u vodstvo, a raspoloženom Brazilcu je trebalo novih deset minuta da postigne pogodak za 3:1.

Sjajnu utakmicu krunisala je Benfica u posljednjem dijelu utakmice. Prvo je Yaremchuk smanjio na 3:2, a osam minuta prije kraja meča Nunez je postavio konačnih 3:3.

Na kraju je Liverpool ipak izborio plasman među četiri najbolje ekipe Evrope, a u polufinalu će igrati protiv Villarreala. Prve utakmice polufinala na rasporedu su 26. i 27. aprila, a revanši su na rasporedu 3. i 4. maja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime