Naslovnica Sport Nogomet Liverpool prišao Cityju na bod, Kane srušio veliki rekord Rooneya

Liverpool prišao Cityju na bod, Kane srušio veliki rekord Rooneya

Liverpool prišao Cityju na bod, Kane srušio veliki rekord Rooneya
Liverpool prišao Cityju na bod, Kane srušio veliki rekord Rooneya

Večeras su odigrane dvije zaostale utakmice engleske Premier lige, a vrlo bitne trijumfe upisale su ekipe Liverpoola i Tottenhama.

Arsenal i Liverpool igrali su veliki derbi na Emiratesu, a završen je rezultatom 0:2.

Raspucani Arsenal u sjajnom raspoloženju dočekao je Liverpool i pokazao se kao tvrd protivnik tokom većeg dijela utakmice. Čak su Topnici u prvom dijelu u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili.

Igrao se 47. minut kada je Sadio Mane postigao pogodak, ali je on poništen opravdano zbog ofsajda. Četiri minute kasnije Martin Odegaard je mogao do gola, ali je Alisson odbranio fantastično.

U 55. minuti ponovo je Diogo Jota bio koban za Arsenal. Prošao je sjajno po lijevoj strani i silovito šutirao u ugao Aarona Ramsdalaea, a golman Topnika bio je nemoćan. To je bilo 0:1.

Arsenal je primio novi gol u 62. minuti kada je Andy Robertson uputio loptu u peterac, a Roberto Firmino je samo skrenuo u mrežu.Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa je Liverpool došao na samo bod zaostatka u odnosu na City koji je na čelu tabele. Arsenal ostaje na četvrtom mjestu, ali ovaj rezultat daje nadu konkurentima u borbi za Ligu prvaka.

U drugom meču programa Tottenham je rezultatom 2:0 slavio na gostovanju Brightonu.

Goste je u vodstvo doveo Cristian Romero nakon što ga je pogodila lopta koju je šutirao Dejan Kuluševski, a konačnih 0:2 postavlja Harry Kane u 57. minuti.

Kapiten reprezentacije Engleske tako je oborio još jedan rekord, postao je najbolji strijelac na gostovanjima u historiji Premier lige s 95 pogodaka u samo 139 nastupa. Oborio je rekord Waynea Rooneya za 104 utakmice manje, koliko je odigrao.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime