Naslovnica Sport Nogomet Lukaku se vraća u Inter i otvara vrata za odlazak Džeke

Lukaku se vraća u Inter i otvara vrata za odlazak Džeke

Lukaku se vraća u Inter i otvara vrata za odlazak Džeke
Lukaku se vraća u Inter i otvara vrata za odlazak Džeke

Belgijski napadač Romelu Lukaku nakon samo jedne sezone u dresu Chelseaja ponovo će se vratiti u Inter i to na jednogodišnju posudbu vrijednu osam miliona eura.

Dogovor Chelseasja i Intera je, navode mediji u Engleskoj i Italiji, da u ugovoru o posudbi neće biti opcije kupovine ili obavezne klauzule, a da će Lukaku imati platu od osam miliona eura. Lukaku se u Chelsea vratio prije godinu dana i to nakon što ga je londonski klub platio 113 miliona eura, no već od samog početka bilo je jasno da nije sretan u Engleskoj i da je iz Intera otišao u trenutku kada je bio u najboljoj životnoj formi.

Lukaku je izgubio i mjesto u prvom timu

Vremenom je izgubio i mjesto u prvom timu, čak je imao i svađu s trenerom Tuchelom zbog minutaže, a onda je izjavio da je njegovo srce u Italiji i Interu i da se pod svaku cijenu želi vratiti na Apenine.

U prošloj sezoni je ukupno odigrao 44 meča u svim takmičenjima, a postigao je 15 pogodaka i upisao dvije asistencije. Sezonu prije toga, kada je nosio dres Intera, ukupno je odigrao 44 utakmice i postigao 30 pogodaka uz deset asistencija. Uz to je i postao prvak Italije s Interom.

Lukaku ima važeći ugovor s Chelseajem do 30. juna 2026. godine, a njegov dolazak u Inter mogao bi značiti i odlazak našeg Edina Džeke, o čemu su ranije pisali mediji u Italiji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime