Naslovnica Sport Nogomet Marokanci priredili Halilhodžiću najveće poniženje u karijeri

Marokanci priredili Halilhodžiću najveće poniženje u karijeri

Marokanci priredili Halilhodžiću najveće poniženje u karijeri
Marokanci priredili Halilhodžiću najveće poniženje u karijeri

Uprkos pobjedi rezultatom 2:1 protiv Južnoafričke Republike, selektor Maroka Vahid Halilhodžić doživio je možda i najveće poniženje u bogatoj trenerskoj karijeri.

Marokanci ne opraštaju Halilhodžiću svađe s najvećim zvijezdama reprezentacije. Na početku je odstranio nekoliko najbitnijih igrača u selekciji Maroka zbog nediscipline, s nekima od njih je “palo” pomirenje, ali oprosta nema.U reprezentaciji i dalje nema najveće zvijezde Hakima Ziyecha, a nezadovoljstvo navijača Maroka kulminiralo je na utakmici protiv Južnoafričke Republike u Rabatu sinoć koja je okončana pobjedom domaćeg tima rezultatom 2:1 nakon velikog preokreta.

Tokom utakmice navijači su zviždali Halilhodžiću kada bi mu došla lopta kod aut-linije.

No, to nije bilo sve. Domaći navijači su, što je rijetko viđen slučaj, svog selektora ometali laserima tokom utakmice.

Nakon sudijskog zvižduka i pobjede nad Južnoafrikancima, Halilhodžić je doživio i jedno od najvećih poniženja u bogatoj trenerskoj karijeri.

Gotovo cijeli stadion žestoko je izviždao bh. stručnjaka dok je izlazio s terena. Tu situaciju Halilhodžić nije želio komentarisati nakon utakmice, već se osvrnuo isključivo na teren.

“Igračima moram čestitati jer su odigrali utakmicu koja je bila jako teška. Znali smo da je Južna Afrika dobar tim. Iznenadili su nas brzim golom. Igrači su odigrali dobro, ali smo propustili mnogo prilika. Moram im čestitati za zalaganje i borbu, a sada se odmoriti i pripremiti za utakmicu protiv Liberije u kojoj također očekujemo pobjedu kojom bi došli na korak od Afričkog kupa nacija”, rekao je Halilhodžić za kanal FRMF.

Tako je Maroko na najbolji način startao kvalifikacije za Afrički kup nacija u grupi u kojoj je veliki favorit.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime