Naslovnica Sport Nogomet Mbappeu poništen gol kojim je najviše podsjetio na Ronalda

Mbappeu poništen gol kojim je najviše podsjetio na Ronalda

Mbappeu poništen gol kojim je najviše podsjetio na Ronalda
Mbappeu poništen gol kojim je najviše podsjetio na Ronalda

Kylian Mbappe u uzvratnom meču Lige prvaka protiv Real Madrida postigao je još jedan pogodak, a u drugom poluvremenu poništen mu je jedan od najboljih koje je postigao u karijeri i koji možda i najviše podsjeća na njegovog idola Ronalda Nazarija.

Mbappe je u prvom meču postigao gol za pobjedu svog tima, i večeras je bio strijelac također za vodstvo svog tima, a u drugom poluvremenu postigao je još jedan gol, no on je naknadno zbog nedozovljene pozicije poništen.

Francuski napadač je dobio jednu loptu u kaznenom prostoru, a onda sjajnim driblingom, popularnim “biciklom”, prevario i zaobišao Courtoisa, nakon čega je poslao loptu u mrežu. Upravo je taj dribling bio karakterističan za legendarnog Brazilca Ronalda, a za kojeg je Mbappe više puta u karijeri rekao da mu je idol.

Mbappe uzalud slavio

Mbappe je odmah krenuo sa slavljem, no pomoćni sudija je podigao zastavicu i poništio gol ovog igrača.

Ubrzo nakon toga Real je postigao gol za poravnanje preko Benzeme, nakon čega je ovaj francuski napadač u potpunosti uništio PSG-a, postigao im još dva pogotka i izbacio ih iz Lige prvaka. Ukupan rezultat u ovom dvomeču bio je 3:2 za Real.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime