Naslovnica Sport Nogomet Messi će besplatno napustiti PSG nakon odbijanja novog ugovora

Messi će besplatno napustiti PSG nakon odbijanja novog ugovora

Messi će besplatno napustiti PSG nakon odbijanja novog ugovora
Messi će besplatno napustiti PSG nakon odbijanja novog ugovora

Argentinski nogometaš Lionel Messi odbacit će ponudu za novi ugovor od PSG-a i umjesto toga će narednog ljeta besplatno napustiti klub, prenose brojni španski mediji.

Messi (35) je napustio Barcelonu 2021. godine kako bi prešao u pariski klub s dvogodišnjim ugovorom, s opcijom još jedne godine.

Nakon teške debitantske sezone u francuskom nogometu, u kojoj je postigao samo šest prvenstvenih golova, Messi se napokon izgleda privikao na novo okruženje.

Već je postigao šest golova i imao osam asistencija za PSG ove sezone, dok je također postigao četiri gola ovog mjeseca u dresu Argentine.


Međutim, unatoč nedavnom usponu forme, Messi će tražiti odlazak s Parka prinčeva na kraju tekuće sezone, javlja španski novinar Miquel Blazquez.

“Leo Messi je jasan da neće produžiti ugovor s PSG-om. Argentinski nogometaš neće nastaviti igrati u Parizu naredne sezone”, napisao je Blazquez na Twitteru.Sugeriše se da bi se Messi mogao vratiti u Barcelonu gdje je osvojio 10 naslova prvaka Španije i četiri puta Ligu prvaka.

“Volio bih da se vrati, ali u ovom trenutku Leo ima ugovor s drugim klubom, tako da je to nemoguće. Vidjet ćemo u budućnosti”, rekao je trener Barcelone Xavi na pitanje da li bi volio da se njegov bivši saigrač vrati u klub.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta ranije je rekao kako se nada da će se priča o Leu i Barcelone nastaviti.

Međutim, Messi insistira na tome da je trenutno sretan u PSG-u nakon što je prebrodio težak početak u francuskom nogometu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime