Naslovnica Sport Nogomet Milan nakon 17 utakmica poražen u Seriji A

Milan nakon 17 utakmica poražen u Seriji A

Milan nakon 17 utakmica poražen u Seriji A

Nogometaši Torina pobijedili su Milan rezultatom 2:1 u okviru 12. kola italijanske Serije A, te su prekinuli sjajan niz Rossonera od 17 uzastopnih utakmica bez poraza u domaćem šampionatu.

Rafael Leao je u prvih pet minuta propustio dvije nevjerovatne šanse za goste, a kazna je uslijedila u 35. minuti kada je Koffi Djidji glavom nakon prekida doveo Torino u vodstvo.

Samo dvije minute kasnije aktuelni šampion našao se na koljenima, a izvanredan gol postigao je Miranchuk udarcem iskosa za 2:0.

U nastavku je Milan napadao i pokušavao se vratiti u meč, a u tome im je pomogao sudija Abisso koji u 67. minuti nije dosudio očigledan prekršaj Messiasa nad Buongiornom, te je igrač Milana smanjio na 2:1.


Tom prilikom crveni karton je dobio i trener domaćih Ivan Jurić koji je burno protestvovao nakon neregularnog gola Milana, na koji čak nije reagovao ni VAR.Ipak, Rossoneri do kraja nisu mogli do boda, te su doživjeli drugi poraz u sezoni. Torino će u narednom kolu gostovati Bologni, dok je Milan domaćin Speziji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime