Naslovnica Novo Nadal se plasirao u 3. kolo Wimbledona

Nadal se plasirao u 3. kolo Wimbledona

Nadal se plasirao u 3. kolo Wimbledona
Nadal se plasirao u 3. kolo Wimbledona

Španski teniser Rafael Nadal (ATP: 4.) plasirao se u 3. kolo Wimbledona nakon pobjede protiv Litvanca Ricardasa Berankisa (ATP: 106.) rezultatom 3:1 u setovima (6:4, 6:4, 4:6, 6:3).

U prvom setu oba igrača su igrala izuzetno dobro u trenucima kada su imali servis, a odlučujući trenutak desio se u 10. gemu kada je pri vodstvu od 5:4 Nadal napravio break, prvi na ovom meču, te rezultatom 6:4 stigao do vodstva u setovima.

U drugom setu je Berankis bio taj koji je na početku napravio break i došao u vodstvo od 3:1, no Nadal je uzvratio u šestom gemu te vratio stvari na početak (3:3), da bi u desetom gemu, identično kao i u prvoj gemu, napravio još jedan break i tako došao do osvajanja drugog seta.

Činilo se da je meč već tada odlučen i da će Nadal doći lagano do 3. kola, no Berankis već u prvom gemu trećeg seta pravi break, dolazi u vodstvo i sigurnom igrom na svoj servis smanjuje u setovima na 2:1.

Ipak, u četvrtom setu Nadal je odmah na početku došao u vodstvo od 3:0, nakon čega se maksimalno koncentrisao te do kraja odbranio prednost i plasirao se u narednu fazu.

Treba reći i to da je na početku četvrtog seta počela padati kiša, zbog čega je meč nakratko prekinut, ali je nastavljen nakon gotovo sat vremena pauze. Meč je na kraju ukupno trajao tri sata i setam minuta.

U narednoj fazi protivnik Nadalu će biti Italijan Lorenzo Sonego (ATP: 54.).

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime