Naslovnica Sport Nogomet Nastavlja se Liga prvaka: Derbi dana u Minhenu

Nastavlja se Liga prvaka: Derbi dana u Minhenu

City i Real se namučili za trijumfe u drugom kolu Lige prvaka, novi poraz Juventusa
City i Real se namučili za trijumfe u drugom kolu Lige prvaka, novi poraz Juventusa

Utakmicama drugog kola večeras se nastavlja Liga prvaka, a očekuje nas veliki derbi Bayerna i Barcelone.

Večerašnji program počinje od 18:45, a tradicionalno igraju se dvije utakmice. Sporting će dočekati Tottenham, a Inter našeg Edina Džeke gostuje Viktoriji Plzen.

Milanski velikan nema prava na grešku. Nakon poraza od Bayerna na svom terenu u prvom kolu, Inter je pod imperativom pobjede protiv najslabije ekipe grupe. Ukoliko ne ostvari pobjedu, teško da će izboriti plasman dalje u grupi s Bayernom i Barcelonom.

Derbi dana u Minhenu

Upravo ta dva tima sastaju se u apsolutnom derbiju dana. Posljednjih godina Bayern je neuporedivo uspješniji u međusobnim omjerima, a prošle godine u grupi Bavarci su protiv Katalonaca upisali dvije pobjede s ukupnih 6:0.

Pod imperativom pobjede je i Liverpool, čije partije ni ne podsjećaju na ekipu koja je vodila bitku za sve trofeje u Engleskoj i Evropi posljednjih godina. Redsi od 21 sat dočekuju uvijek neugodni Ajax.

Uzbudljivo bi trebalo biti i u Leverkusenu gdje stiže Atletico Madrid, dok će naš Sead Kolašinac sa svojim Marseilleom dočekati Frankfurt. Još se sastaju Porto i Club Brugge, dok je zbog smrti kraljice Elizabete odgođen duel Rangersa i Napolija.

Sve utakmice su u direktnom prijenosu u programu Arene Sport.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime