Naslovnica Sport Nogomet Slavia prague: golom u nadoknadi šokirala Arsenal

Slavia prague: golom u nadoknadi šokirala Arsenal

Slavia Prague postigla je dramatično izjednačenje nadoknade vremena kako bi ostavila ambicije Arsenalove Lige Evrope da vise o koncu.

Zamjenik Nicolas Pepe smatrao je da je topnicima donio vitku četvrtfinalnu prednost u prvoj utakmici kada je u 86. minuti probio mrtvu tačku.

Ali Tomas Holes je u smrtnim trenucima utakmice donio veliku neizvjesnost pred revanš meč.

Revanš utakmica u Pragu održava se sljedeći četvrtak (21:00 sat), a šef topnika Mikel Arteta, iako je njegova strana tako kasno priznala, još uvijek vjeruje da će proći u polufinale.

“Način razmišljanja mora biti da bismo tamo i postigli golove i pobijedili u utakmici, jer moramo postići gol ako želimo proći”, rekao je Španjolac.

“Potpuno vjerujem da možemo otići tamo i dobiti utakmicu, ako ne, ne bih sjedio ovdje.”

Arteta je izjavio da je bio u “šoku” nakon poraza njegove ekipe od Liverpoolu 3:0 proteklog vikenda, što je donijelo žestoke kritike i navijača i stručnjaka.

Reagirao je tako što je u svoju početnu postavu napravio šest promjena – od kojih su tri bile prisiljene zbog ozljeda. A kapiten Pierre-Emerick Aubameyang bio je najznačajnija žrtva.

“Pa, ne mogu razgovarati sa svima pojedinačno svake sedmice”, odgovorio je Arteta na pitanje kako je Aubameyang reagirao na pad.

“Trudimo se biti transparentni i komunicirati s igračima što je moguće transparentnije, kako bi oni razumjeli ulogu igre koju imaju. Kada je ušao, pokazao je ispravan stav.

xPortal - Slavia prague: golom u nadoknadi šokirala Arsenal

Aubameyang, koji za svoj klub ove sezone ima 13 golova u prvenstvu i kupu. Ali od 6. marta nijedan.

Aubameyang je napokon poslan u 78. minuti i izvršio je udarac jer je njegovo dodavanje omogućilo klupskih 72 miliona funti potpisnika Pepeu da se utrka u kazneni prostor i postigne skladan finiš pored čuvara Ondreja Kolara.

Ali Arsenal nije uspio vidjeti utakmicu, a udarno zaglavlje Holesa znači da ekipa Artete za sedmicu vremena mora sve napraviti protiv češkog prvaka 2019-20.

Arsenal se suočava sa velikim praškim testom
Topnicimi koji zauzimaju 10. mjesto na tabeli Premier lige. Zaostaje 10 bodova za prva četiri mjesta. Pobjeda u Europskoj ligi predstavlja njihovu najrealniju šansu da osiguraju mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Nisu igrali Ligu prvaka od 2016-17. A sljedeći tjedan suočeni su s velikim testom ako žele proći u polufinale evropskog drugoligaškog klupskog nokaut takmičenja.

Iako je ovo bilo poboljšanje u odnosu na njihov prethodni izlazak. Arsenal je rijetko izgledao uvjerljivo protiv protivnika koji su ove sezone pobijedili Leicester City i Rangers.

Rob Holding je glavom prebacio loptu preko gola tada nije bilo golova na utakmici. Ali na drugom kraju Bernd Leno je spasio odbijeni udarac Jana Borila. Dok je Lukas Provod pogodio stativu prije nego što je Holes stigao do odbijene lopte i pospremio je u mrežu.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime