Naslovnica Sport Nogomet Pjanić: Uskoro potpis ugovora s novim klubom

Pjanić: Uskoro potpis ugovora s novim klubom

Pjanić: Uskoro potpis ugovora s novim klubom
Pjanić: Uskoro potpis ugovora s novim klubom

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (32) nalazi se na putu za Ujedinjene Arapske Emirate gdje će potpisati ugovor kao novi igrač tamošnjeg kluba Sharjah.

Barcelona već ima potpuni dogovor sa Sharjahom pa će Pjanić preći za stalno u novi klub, tvrdi dobro upućeni specijalista za transfere Fabrizio Romano.

Već danas Barcelonin trener Xavi je najavio transfer.

“Pjanić je odlučio otići zbog više prilika za igru. Bio je veliki profesionalac, tako da mislim da je imao šanse ovdje, ali svako bira svoj put”, rekao je Xavi.

Pjanić bi s novim klubom trebao potpisati trogodišnji ugovor. Ponuda Sharjaha je ekonomski veoma moćna, iako bi sportski gledajući Pjanić prestao da nastupa u “važnoj” ligi i pao bi u drugi plan, sa samo 32 godine. Prijelazni rok u Ujedinjenim Arapskim Emiratima traje do 4. oktobra.

Sharjah se takmiči u prvoj ligi Ujedinjenih Arapskih Emirata te ima najveći budžet. Sezona im je počela nedavno i odigrano je samo jedno kolo u kojem su upisali pobjedu u gostima protiv Shabab Dubaija.Podsjetimo, Pjanić je i dalje službeno ugovorom vezan za Barcelonu do ljeta 2024. godine. Međutim, otkako je došao u katalonski klub 2020. godine nije se najbolje snašao pa je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bešiktašu.

Prethodno je igrao za Metz, Lyon, Romu i Juventus, odakle je otišao u Barcelonu u transferu vrijednom 60 miliona eura.

Za reprezentaciju BiH je debitovao 2008. godine i od tada je skupio 107 nastupa i postigao 18 golova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime