Naslovnica Sport Nogomet Posrnuli velikan uključio se u borbu za dovođenje Edina Džeke

Posrnuli velikan uključio se u borbu za dovođenje Edina Džeke

Posrnuli velikan uključio se u borbu za dovođenje Edina Džeke
Posrnuli velikan uključio se u borbu za dovođenje Edina Džeke

Jedan od najvećih španskih klubova Valencia pokušat će u svoje redove ovoga ljeta dovesti Edina Džeku koji bi mogao napustiti Inter nakon samo jedne sezone.

Nakon špekulacija o prelasku u Juventus i Real, italijanski mediji pišu da je Valencija zainteresovana za Dijamanta. Popularne Šišmiše nedavno je preuzeo legendarni Gennaro Gattusso koji izuzetno cijeni bh. napadača i rado bi ga vidio u svojim redovima.

Nerazzurre će pojačati Paulo Dybala i Romelu Lukaku, te je prilično izvjesno da će Džeko imati manje prostora za igru, zbog čega bi mogao “dići sidro”.

Džeko ima još godinu dana ugovora s Interom vrijedan 5 miliona eura, a italijanski mediji su objavili da bi navodno bio spreman promijeniti sredinu u slučaju da mu neko ponudi dvogodišnji ugovor.


Valencia je već godinama daleko od samog vrha španskog nogometa, ali riječ je o fantastičnom klubu sa fenomenalnim navijačima. Šest puta su bili prvaci Španije i osvojili su osam trofeja Kupa kralja.

Dva puta su igrali finale Lige prvaka (2000., 2001.), a u svojim vitrinama imaju Kup pobjednika kupova 1980. i Kup UEFA osvojen 2004. godine. Također u dva navrata su osvajali Superkup Evrope (1980., 2004.).

Podsjetimo, Džeko je u Inter došao prošle sezone i na 49 utakmica u svim takmičenjima postigao je 17 golova uz deset asistencija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime