Naslovnica Sport Nogomet Predsjednik Napolija: Nikada više neću kupiti igrača iz Afrike!

Predsjednik Napolija: Nikada više neću kupiti igrača iz Afrike!

Predsjednik Napolija: Nikada više neću kupiti igrača iz Afrike!
Predsjednik Napolija: Nikada više neću kupiti igrača iz Afrike!

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis dao je vrlu kontroverznu izjavu rekavši da više neće dovoditi igrače iz Afrike jer, kako je naoveo, klub ih plaća, a oni su “uvijek nedostupni i u drugim obavezama”.

On smatra kako Afrički kup nacija pravi veliki problem klubovima koji plaćaju svoje igrače, a u periodu kada se održava, timovi ostaju bez njihovih usluga. S tim u vezi, De Laurentiis je rekao da ih više neće kupovati i naravno, privukao je veliku pažnju tamošnjih medija.

U ekipi Napolija trenutno igraju Victor Osimhen i Andre Zambo Anguissa, koji predstavljaju Nigeriju i Kamerun, dok je Kalidou Koulibaly, koji je sa Senegalom osvojio Afrički kup nacija, nedavno otišao u Chelsea.

“Rekao sam ljudima u klubu, ne govorite mi više od afričkim nogometašima. Nikada ih više neću kupovati. Volim ja njih, ali neka potpišu nešto da se obavežu da neće igrati Afrički kup nacija, jer u suprutnom, oni su praktično uvijek nedostupni”, rekao je De Laurentiis pa nastavio:

“Mi smo idioti koji im daju plate, a oni igraju za druge.”Nakon toga, prvi čovjek Napolija otkrio je da je 2017. godine imao ponudu da proda klub za 900 miliona dolara, ali da je na kraju odbio tu mogućnost.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime