Naslovnica Sport Borilački sportovi Ricardo Prasel: Od golmana Chelseaja do uspješne MMA karijere

Ricardo Prasel: Od golmana Chelseaja do uspješne MMA karijere

Ricardo Prasel: Od golmana Chelseaja do uspješne MMA karijere

Nekadašnji golman Chelseaja debitovao je u poznatoj MMA organizaciji KSW, što je najnovije poglavlje u njegovoj neobičnoj sportskoj karijeri.

Ricardo Prasel je nekada bio treći izbor golmana Plavih pod vodstvom Josea Mourinha. Međutim, povreda u 22. godini primorala je Brazilca da se povuče iz nogometa i započne studiranje gdje je počeo učiti jiu-jitsu.

Ricardo Prasel: Od golmana Chelseaja do uspješne MMA karijere

Ubrzo nakon toga je prešao u MMA i 2012. godine Prasel je debitovao te se počeo boriti širom svijeta. To je uključivalo Japan te učešće u Contender Series predsjednika UFC-a Dana Whitea.

Nedavno je Prasel (31) pobijedio Michala Kitu (41) u drugoj rundi svog debija za KSW. Sada ima omjer 12-3 u MMA karijeri.

Bivši golman visok dva metra započeo je svoju nogometnu karijeru u Atletico Paranaenseu prij enego što je prešao u Atletico Juventus. Potom je potpisao za Chelsea 2009. godine sa samo 18 godina te je bio rezerva Petru Cechu i Henriqueu Hilariu.

Prasel nikada nije zaigrao za prvi tim, ali je pomagao ljudima poput Didiera Drogbe i Michaela Ballacka tokom treninga slobodnih udaraca. Potom je bio posuđen belgijskom Liege, ali je zbog povrede kuka bio primoran okačiti kopačke o klin.

Ricardo Prasel: Od golmana Chelseaja do uspješne MMA karijere

Tek nakon što se vratio u Brazil na studije, počeo je trenirai jiu-jitsu kako bi ostao u formi. Nakon toga se okušao u MMA te gradi uspješnu karijeru.

Ricardo Prasel je u svojim intervjuima istakao da ne žali zbog svoje nogometne karijere. Priznao je da bi mu uspjeh u MMA-u nadoknadio sve propušteno zbog povrede u nogometnoj karijeri.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime