Naslovnica Sport Nogomet Marca: Ronaldo zbog Lige prvaka planira već ovog ljeta napustiti United

Marca: Ronaldo zbog Lige prvaka planira već ovog ljeta napustiti United

Marca: Ronaldo zbog Lige prvaka planira već ovog ljeta napustiti United
Marca: Ronaldo zbog Lige prvaka planira već ovog ljeta napustiti United

Napadač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo mogao bi šokantno napustiti engleski klub nakon samo jedne sezone i ovog ljeta se vratiti u Real Madrid, vijest je koju je objavila španska Marca.

Italijanska La Repubblica je prva prije nekoliko dana objavila informaciju da bi Portugalac mogao napustiti United jer se navodno ne uklapa u viziju novog menadžera Erika ten Haga.Njihove kolege iz Španije sada idu korak dalje i nagovještavaju povratak u klub za koji je igrao od 2009. do 2018. godine u nadi da će ponovo igrati Ligu prvaka.

Podsjetili su i na izjavu Realovog predsjednika Florentina Pereza koji je svojevremeno rekao da ne postoje šanse da se Ronaldo vrati u Madrid, ali i da su se neke stvari u međuvremenu promijenile.

“Najvažnije za Ronalda je da nastavi igrati u Ligi prvaka. Naredne sezone to neće moći s Unitedom, koji je bio šesti u Premiershipu. Ronaldo ima ugovor s engleskim klubom do juna naredne godine, a Ligu prvaka bi mogao da iskoristiti kao argument za odlazak iz Manchestera”, navodi španski list.

Zbog Lige prvaka, u nevjerovatnom scenariju, Ronaldo bi se mogao vratiti i u Sporting iz Lisabona.

“Iako ima 37 godina, čini se da Cristiano želi nastaviti igrati na najvišem mogućem nivou kako bi otišao spreman na Svjetsko prvenstvo u Katar. Perez se bio koncentrisao ovog ljeta na dovođenje Kyliana Mbappea i tada je izjavio da Ronaldo nije mogućnost. Stvari su se u međuvremenu promijenile, klub traži napadače i dolazak Portugalca bi mogao da bude privremeno rješenje. Ipak, remećenje atmosfere u svlačionici bi moglo naštetiti ekipi”, ističe se u tekstu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime