Naslovnica Sport Nogomet Rooney “uništio” bahatog Mbappea!

Rooney “uništio” bahatog Mbappea!

Rooney
Rooney "uništio" bahatog Mbappea!

Broj zvijezda koje svlačionica PSG-a okuplja znači da se u velikom dijelu svijeta pomno prate. Iako Wayne Rooney prolazi novu etapu svog života u Sjedinjenim Američkim Državama gdje vodi DC United, legendarni Englez žestoko se obrušio na Kyliana Mbappea.

Ovih dana mnogo se piše o internom ratu između Mbappea i ostatka ekipe PSG-a. Prošlog vikenda Parižani nisu pokazali milost protiv Montpelliera, a susret je obilježila svađa između Neymara i Francuza oko toga ko će izvesti penal.


Snimka incidenta obišla je svijet, a došla je i do Rooneyja koji se žestoko obrušio na Mbappea i tom prilikom ga je uporedio s Messijem.

“Nikad u životu nisam vidio veći ego. Neko bi trebao podsjetiti Mbappéa da je Messi, kada je imao 23 godine, već osvojio četiri Zlatne lopte”, rekao je Rooney u razgovoru za Depar Sports.Podsjetimo, Mbappe je pomenutoj utakmici promašio penal, a zatim je nakon drugog dosuđenog penala pokušao oteti loptu Neymaru što mu Brazilac nije dozvolio i nakon čega je postigao gol.

Mnogi ljubitelji nogometa smatraju da je Mbappéovo ponašanje neprihvatljivo i da ne poštuje saigrače, a na meti kritika je i trener Christophe Galtier koji je pored svega nagovijestio da će zvijezda francuske reprezentacije ostati izvođač jedanaesteraca u klubu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime