Naslovnica Sport Nogomet Rooneyev sin u sezoni postigao 56 golova i 28 asistencija

Rooneyev sin u sezoni postigao 56 golova i 28 asistencija

Rooneyev sin u sezoni postigao 56 golova i 28 asistencija
Rooneyev sin u sezoni postigao 56 golova i 28 asistencija

Da “jabuka ne pada daleko od stabla” potvrđuje i priča o talentu Kaija Rooneya, sina legendarnog engleskog nogometaša Waynea Rooneya.

Mladi nogometaš (12) odigrao je prvu punu sezonu u dresu Manchester Uniteda U-12 i u njoj je zabilježio impresivnu statistiku na koju je otac sigurno ponosan.

Kai Rooney je postigao čak 56 golova i dodao 28 asistencija u prvoj punoj sezoni u dresu Uniteda te je zabilježio nekoliko nevjerovatnih nastupa među kojima se izdvaja utakmica protiv najvećeg rivala Liverpoola u kojoj je postigao četiri pogotka.

Njegov otac Wayne Rooney postigao je 253 gola u dresu Manchester Uniteda i to je rekord. Također, još uvijek je najbolji strijelac reprezentacije Engleske, ali će ga vrlo brzo prestići Harry Kane.

Međutim, ukoliko njegov sin Kai Rooney nastavi razvijati veliki talent, zbog kojeg je i doveden u United, moguće da iz porodice bude čovjek koji će u budućnosti napasti veliki rekord u Crvenim đavolima.

Zanimljivo, Kai Rooney u napadu igra u tandemu s Cristianom Ronaldom Juniorom. Naravno, riječ je o sinu legende kluba i aktuelnog igrača Cristiana Ronalda.

Ronaldo i Rooney su svojevremeno doveli United na krov Evrope, a njihovi sinovi danas čine tandem u omladinskom timu kluba. Ko zna, možda jednog dana budu predvodili neki novi Manchester United.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime