Naslovnica Sport Nogomet SAD zbog bolje gol-razlike ide na Mundijal, poznato svih 29 selekcija koje...

SAD zbog bolje gol-razlike ide na Mundijal, poznato svih 29 selekcija koje će biti u žrijebu

SAD zbog bolje gol-razlike ide na Mundijal, poznato svih 29 selekcija koje će biti u žrijebu
SAD zbog bolje gol-razlike ide na Mundijal, poznato svih 29 selekcija koje će biti u žrijebu

Nogometaši Sjedinjenih Američkih Država i Meksika “ugrabili” su posljednja dva mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru iz CONCACAF zone.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj i Centralnoj Americi odavno nisu bile uzbudljivije, a na kraju je SAD izborio plasman zahvaljujući gol-razlici što ranije nije bio čest slučaj.

SAD je završio takmičenje s 25 bodova, koliko ima i Kostarika, ali su Amerikanci zbog bolje gol-razlike prošli u Katar.

Kostarika je slavila rezultatom 2:0 sinoć protiv SAD-a, ali su im bila potrebna još četiri gola. Strijelci za trijumf bili su Jose Pablo Vargas i Anthony Contreras za pirovu pobjedu Kostarikanaca.

Ipak, Kostarika ide u interkontinentalni baraž za Katar i favorit je u duelu protiv Novog Zelanda.Plasman na Svjetsko prvenstvo osigurao je i Meksiko pobjedom nad El Salvadorom rezultatom 2:0. Golove za Meksikance postigli su Uriel Antuna i Raul Jimenez.

U manje bitnim utakmicama selekcija Jamajka je slavila protiv Hondurasa rezultatom 2:1 dok je Kanada, koja je već ranije osigurala Mundijal, poražena na gostovanju Panami s minimalnih 0:1.

Poznato je 29 od 32 učesnika Svjetskog prvenstva, ali i svi koji će biti u žrijebu pošto ćemo posljednja tri saznati iako ćemo znati grupe na Mundijalu.

Na Mundijalu u Kataru su sigurni:

Engleska, Španija, Njemačka, Francuska, Hrvatska, Srbija, Poljska, Portugal, Danska, Belgija, Nizozemska, Švicarska, Brazil, Argentina, Ekvador, Urugvaj, Kanada, SAD, Meksiko, Iran, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Japan, Maroko, Senegal, Gana, Kamerun, Tunis i Katar.

Preostala tri predstavnika dobit ćemo nakon što se završi žrijeb grupa koji je zakazan za petak u 13 sati u Dohi.

Na Svjetsko idu još tri selekcije:

Kostarika ili Novi Zeland

Peru ili Australija ili Ujedinjeni Arapski Emirati

Vels ili Škotska ili Ukrajina

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime