Naslovnica Sport Nogomet Saudijci šokirali navijače Newcastle-a

Saudijci šokirali navijače Newcastle-a

Saudijci šokirali navijače Newcastle-a
Saudijci šokirali navijače Newcastle-a

Navijači Newcastle bili su prezadovoljni kada su investitori iz Saudijske Arabije kupili njihov klub te u konačnici ostavili ekipu u Premiershipu, ali je pitanje koliko će im se svidjeti novi dres tima za narednu sezonu sudeći po kritikama na društvenim mrežama.

Naime, dres za gostovanja bit će u bojama Saudijske Arabije i veoma sličan dresu nacionalnog tima ove kraljevine, piše Daily Mail.

I grb Newcastlea također će biti promijenjen budući da će na tom dresu umjesto crno-bijelog biti zeleno-bijeli, a uz bijelu podlogu detalji na kragni i rukavima te ime i broj igrača bit će zeleni.

Britanski mediji su naveli da je razlog za ovu promjenu taj što saudijski vlasnici žele poboljšati prodaju u svojoj bogatoj državi.

Dolaskom investitora iz Saudijske Arabije u klub se slio ogroman novac, došao je novi trener i kupljena su pojačanja te definitivno novca ne nedostaje.Međutim, prihod je neophodan kako bi zbog finansijskog fair-playa mogao biti povećan budžet za transfere koji će biti minimum 80 miliona eura.

Dodatna sredstva osigurat će se prodajom igrača, a podsjetimo da je u prvom prijelaznom roku otkako su bogati saudijski vlasnici preuzeli klub potrošeno više od 100 miliona eura za pet igrača.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime