Naslovnica Sport Nogomet Sjajni Arsenal se vratio na 1. mjesto

Sjajni Arsenal se vratio na 1. mjesto

Sjajni Arsenal se vratio na 1. mjesto

Nogometaši Arsenala u velikom derbiju 10. kola engleskog Premiershipa pobijedili su Liverpool te se tako vratili na prvo mjesto na tabeli, a konačan rezultat glasio je 3:2.

Arsenal je fantastično otvorio meč i već u prvoj minuti došao u vodstvo. Nakon sjajne timske akcije lopta je došla do Odegaarda, Norvežanin je asistirao do Martinellija, a brazilski napadač rutinski matira Alissona i svom timu donosi rano vodstvo.

Nogometaši Liverpoola su u 15. minuti tražili penal nakon što je Gabriel igrao rukom, no sudija Oliver i VAR nisu reagovali na tu situaciji, a nešto bolju igru nakon primljenog pogotka Liverpool je krunisao u 34. minuti. Diaz je upisao asistenciju, a Nunez pogađa za 1:1.


Kada se činilo da će prvo poluvrijeme završiti rezultatom 1:1, Arsenal postiže drugi gol i to u 50. minuti prvog poluvremena, tačnije petoj minuti sudijske nadoknade. Nakon još jedne lijepe akcije lopta je došla do Martinellija, on upošljava Saku koji je ostao sam na drugoj stativi i bez većih problema šalje loptu u praznu mrežu.

Imao je Arsenal odličnu šansu da postigne gol na početku drugog poluvremena, ali je udarac Odegaarda iz izgledne pozicije odbranio Alisson, a kazna je odmah stigla na drugoj strani. Jota je odlično pronašao Firmina, a Brazilac u situaciji jedan na jedan s golmanom Arsenala rutinski pogađa i vraća stvari na početak.

Arsenal je nakon toga opet zaigrao bolje, krenuli su po treći gol i u tome uspjeli u 76. minuti. Gabriel Jesus je izborio penal, a siguran realizator bio je Saka koji je pogodio za 3:2 i donio treće vodstvo Topnicima u ovom susretu.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio pa je tako Arsenal došao do osme pobjede u sezoni, dok je za Liverpool ovo bio drugi poraz. Arsenal se vratio na prvu poziciju na tabeli s bodom više od Manchester Cityja, a Liverpool ostaje na razočaravajućem 10. mjestu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime