Naslovnica Sport Nogomet Zmajevi zajedno s Engleskom, Srbijom i Francuskom u šeširu za Euro 2024

Zmajevi zajedno s Engleskom, Srbijom i Francuskom u šeširu za Euro 2024

Zmajevi zajedno s Engleskom, Srbijom i Francuskom u šeširu za Euro 2024
Zmajevi zajedno s Engleskom, Srbijom i Francuskom u šeširu za Euro 2024

Zvanično je završena treća sezona Lige nacija nakon čega su poznati jakosni šeširi uoči žrijeba kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Njemačkoj.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je kroz Ligu nacija veliki uspjeh i izborila mjesto u drugom jakosnom šeširu uoči žrijeba kvalifikacija.

BiH se nalazi u drugom šeširu zajedno s velesilama poput Francuske i Engleske, a tu su još i selekcije Austrije, Češke, Velsa, Izraela, Srbije, Škotske i Finske. S ovim reprezentacijama BiH ne može igrati u kvalifikacijama.

To što smo u drugom jakosnom šeširu znači i da ćemo dobiti nominalno samo jednu reprezentaciju koja je na papiru jača od nas i nalazi se u prvom šeširu. S obzirom na to da dvije prvoplasirane selekcije idu direktno na Evropsko prvenstvo, to znači i da imamo mnogo bolje šanse nego da smo ostali u trećem šeširu.

U nastavku pogledajte kako izgledaju jakosni šeširi uoči žrijeba kvalifikacionih grupa za Euro 2024. godine:Prvi šešir: Nizozemska, Hrvatska, Španija, Italija, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska i Poljska.

Drugi šešir: Bosna i Hercegovina, Francuska, Austrija, Češka, Engleska, Vels, Izrael, Srbija, Škotska i Finska.

Treći šešir: Ukrajina, Albanija, Norveška, Slovenija, Irska, Island, Crna Gora, Rumunija, Švedska i Armenija.

Četvrti šešir: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, Kosovo, Bugarska, Farska Ostrva i Sjeverna Makedonija.

Peti šešir: Slovačka, Sjeverna Irska, Kipar, Bjelorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Latvija, Moldavija i Malta.

Šesti šešir: Armenija, San Marino i Lihtenštajn.

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo bit će održan u Frankfurtu 9. oktobra. Vrijedi naglasiti da zbog UEFA-inih restrikcija BiH ne može biti izvučena u grupu s Kosovom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime