Naslovnica Sport Košarka Skandal na Eurobasketu, Turci prijete: Napustit ćemo turnir

Skandal na Eurobasketu, Turci prijete: Napustit ćemo turnir

Skandal na Eurobasketu, Turci prijete: Napustit ćemo turnir
Skandal na Eurobasketu, Turci prijete: Napustit ćemo turnir

Košarkaši Gruzije upisali su sinoć prvu pobjedu na Eurobasketu savladavši selekciju Turske rezultatom 88:83, ali rezultat ove utakmice pao je potpuno u drugi plan.

I tokom susreta bilo je vrlo dramatično, pobjednik je riješen nakon produžetka, a na terenu je umalo došlo do fizičkog okršaja.

Uspjele su se strasti donekle smiriti, a onda je na kraju utakmice u svlačionici navodno napadnut igrač turske reprezentacije Furkan Korkmaz koji je učestvovao i u okršaju na parketu.

“Ukoliko snimke sa sigurnosnih kamera ne budu pokazane, mi ćemo napustiti ovaj turnir”, zaprijetio je potpredsjednik Košarkaškog saveza Turske Omar Onan.Sve je ovo otkrio turski selekror Ergin Ataman, a njegov pomoćnik Hakan Demir rekao je na konferenciji za medije da je nakon utakmice došlo do sukoba između Korkmaza i tri neimenovana gruzijska reprezentativca.

“U trenucima kada je Korkmaz išao do svlačionica s našim trenerom, igrači Gruzije koji nisu bili u aktivnom rosteru su ga napali zajedno s isključenim igračem i policijom. Ne bi smio biti napadnut igrač koji ide u svlačionicu. Nakon susreta ušli smo u tučnjavu s gruzijskom policijom koja nas je na to tjerala. Pozivam FIBA-u da djeluje. Neka se niko ne zavarava da smo glupi. Oni će nam donijeti snimke iz tog hodnika i nećemo propustiti ni minute”, rekao je Onan.Ostaje nam da vidimo kako će FIBA riješiti ovaj nastali haos na Eurobasketu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime