Naslovnica Sport Španska teniserka doživjela toplotni udar pa u kolicima napustila teren, Medvedev se...

Španska teniserka doživjela toplotni udar pa u kolicima napustila teren, Medvedev se pita ko će odgovarati ako umre na terenu 🎾

španska teniserka

Ogromne vrućina i vlaga u Tokiju predstavljaju veliki problem za tenisere i teniserke, a to su najbolje na svojoj koži osjetili španska teniserka Paula Badosa i Rus Daniil Medvedev.

Naime, Badosa je zbog toplotnog udara predala meč četvrtfinala olimpijskog turnira u Tokiju s Čehinjom Marketom Vondrušovom koja je vodila s 1:0 u setovima, a španska teniserka je na kraju zbog toplotnog udara odvezena u kolicima s terena, jer nije bila u stanju da sama izađe.

Badosi nije pomogla ni ljekarska intervencija tokom meča jer su su je nadjačale ogromna vlaga (72 posto) i velika vrućina.

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale nakon što je savladao Italijana Fabija Fogninija (6:2, 3:6, 6:2), ali i on je imao ogromne probleme i jedva je završio meč.

Kakva je situacija bila najbolje oslikava njegov odgovor kada ga je sudija pitao da li može završiti meč.

“Mogu da završim meč, ali ako umrem, ko će da preuzme odgovornost?”, pitao je Rus.

Svoj stav da se mečevi trebaju igrati kasnije iznio je i na konferenciji za medije, o čemu je ranije govorio i najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime