Naslovnica Novo Tour de France: Pogačar napadao i završio u kanalu, lider ga sačekao

Tour de France: Pogačar napadao i završio u kanalu, lider ga sačekao

Tour de France: Pogačar napadao i završio u kanalu, lider ga sačekao
Tour de France: Pogačar napadao i završio u kanalu, lider ga sačekao

Današnji dan na Tour de Franceu bio je izuzetno dramatičan, a 18. etapa donijela je i prelijepu scenu koju su kreirali lideri Tadej Pogačar i Jonas Vingegaard.

Vingegaard i Pogačar imali su nekoliko sjajnih okršaja na čelu utrke u borbi za prvo mjesto. U jeku napada, mladi Slovenac iz UAE Team Emiratesa je pao i završio u kanalu.

Ipak, Pogačar se brzo podigao i nastavio utrku, a Vingeegard, koji nosi žutu majicu, vidno je usporio i okretao se kako bi sačekao rivala.

Na kraju je pustio Pogačara da ga prestigne, nakon čega je dvojac nastavio sjajnu utrku. TV kamere snimile su obje scene koje su vrlo brzo obišle svijet.

Na završnom usponu Danac je imao više snage i pobjegao je slovenačkom prvaku. Drugom etapnom pobjedom Vinegaard se učvrstio u borbi za ukupnu pobjedu. Posljednji važan zadatak čeka ga u subotu kada će se održati pojedinačni kronometar.Ovo je bila posljednja brdska etapa ovogodišnjeg Tour de Francea. Vingegaard iz ekipe Jumbo-Visma sve je bliži osvajanju konačne pobjede, a u cilj je stigao s prednošću 1:03. U ukupnom zbiru pogačar zaostaje 3:26, a treći je Geraint Thomas sa zaostatkom od tačno osam minuta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime