Naslovnica Sport Nogomet Zrinjski remizirao sa Sheriffom

Zrinjski remizirao sa Sheriffom

Zrinjski remizirao sa Sheriffom
Zrinjski remizirao sa Sheriffom

Nogometaši Zrinjskog otpočeli su evropski put remijem sa snažnim Sheriffom iz Tiraspola na startu kvalifikacija za Ligu prvaka. Konačan rezultat utakmice u Mostaru bio je 0:0.

Velika euforija vladala je u Mostaru uoči susreta sa Sheriffom pa su tako navijači prvaka Bosne i Hercegovine kupili sve ulaznice za manje od dva dana od početka prodaje.

U tom ritmu dočekali su duel protiv favorizovanog rivala i ekipe koja je u grupnoj fazi Lige prvaka prošle godine savladala slavni Real Madrid, ekipu koja je postala prvak Evrope u istoj sezoni.

Već na samom startu Nemanja Bilbija je mogao do gola, ali je njegov udarac otišao pored stative moldavskog kluba. U 16. minuti Mario Tićinović je solidnu polukontru okončao udarcem s distance, ali je lopta ponovo otišla pored gola.

Nastavilo se igrati većinom na sredini terena. Iako neuporedivo skuplji i iskusniji, nogometaši Sheriffa su kontrolisali igru, ali bez ozbiljnih ideja u kreaciji i stvaranju velikih šansi.

Na odmor se otišlo bez golova, a onda je drugi dio igre u 51. minuti otvorio Bilbija opasnim udarcem iz faula s 30-tak metara udaljenosti. Lopta ponovo odlazi pored gola.

Zrinjski je nastavio s vrlo zrelom i kvalitetnom igrom u kojoj nije dozvolio pravu šansu snažnom rivalu. Nije ni bh. predstavnik imao velike šanse, ali je u potpunosti limitirao goste.

Nakon sat vremena igre Ivan Jukić sjajno prolazi po lijevoj strani, namješta se na desnu nogu, ali iz izgledne pozicije pogađa samo vanjski dio mreže. Bila je to jedna od najboljih prilika na utakmici.

Najozbiljniju šansu Sheriff je imao tek u 81. minuti što dovoljno pokazuje kako je Zrinjski ozbiljno odigrao. Cedric Badolo je šutirao s desetak metara, ali tik pored stative golmana domaćeg tima.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao tako da se u revanš odlazi bez golova. Obje ekipe imaju čemu da se nadaju uoči susreta koji je na rasporedu 12. jula u 19 sati.

Revanš će se igrati na stadionu Zimbru u glavnom moldavskom gradu Kišnjevu, a sudit će ga ugledni engleski sudija Peter Bankes sa svojom ekipom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime