Naslovnica Sport Nogomet Zrinjski večeras kreće u evropsku avanturu

Zrinjski večeras kreće u evropsku avanturu

Zrinjski večeras kreće u evropsku avanturu
Zrinjski večeras kreće u evropsku avanturu

Zrinjski će večeras prvi od bh. klubova krenuti u evropsku avanturu, a protivnik mostarskoj ekipi u prvom pretkolu Lige prvaka će biti moldavski Sheriff.

U ovom dvomeču prvak Bosne i Hercegovine ima status autsajdera, što ne čudi kada se zna da je Sheriff jedan od rijetkih klubova koji su prošle sezone uspjeli pobijediti prvaka Evrope i Španije, madridski Real.U redovima Zrinjskog vlada optimizam uoči večerašnjeg duela, a najveću glavobolju treneru Sergeju Jakiroviću zadaje pozicija štopera gdje neće moći računati na iskusnog Slobodana Jakovljevića.

Mostarski klub svoju šansu može tražiti i u većoj uigranosti od protivnika. Zrinjski je zadržao skoro čitavu ekipu od prošle sezone, dok je u redovima Sheriffa tradicionalno bio prometan prijelazni rok.

Moldavsku ekipu je napustilo deset igrača, među kojima i neki od ključnih igrača poput krila Brune i Adama Traorea te veznjaka Sebastiena Thilla, dok pojačanja, realno gledano, nisu njihov rang.

Susret Zrinjski – Sheriff igra se večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom u 20 sati, a pravdu će dijeliti čuveni italijanski sudija Fabio Maresca.

Uzvratni susret je na rasporedu 12. jula.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime