Naslovnica Novo 3 vojnika ubijena i 3 ranjena u izraelskim napadima na Siriju

3 vojnika ubijena i 3 ranjena u izraelskim napadima na Siriju

3 vojnika ubijena i 3 ranjena u izraelskim napadima na Siriju
3 vojnika ubijena i 3 ranjena u izraelskim napadima na Siriju

Tri sirijska vojnika su ubijena, a tri su ranjena nakon navodnih izraelskih zračnih napada na mjesta u blizini Tartusa na obali Sirije i blizu Damaska u nedjelju navečer, javila je sirijska državna novinska agencija SANA.

Navodno su napade na područje Damaska izveli izraelski avioni, dok su napade na Tartus izveli avioni iznad Sredozemnog mora. Prema SANA-i, napadi su izazvali požare u blizini Tartusa.

Informacije o napadima dolaze samo nekoliko dana nakon što su sirijski mediji izvijestili da su izraelski tenkovi gađali osmatračnice u sirijskoj regiji Quneitra u blizini granice s Izraelom, ranivši tri osobe. Mediji povezani sa opozicijom tvrde da se radilo o uporištima Hezbollaha.

Leci koji upozoravaju sirijsku vojsku da ne sarađuje s Hezbollahom i iranskim milicijama također su izbačeni na to područje u petak, navodi se u sirijskim izvještajima.

Prije prijavljenih tenkovskih napada u Quneitri, posljednji navodni izraelski napadi prijavljeni u Siriji ciljali su mjesta u blizini Damaska krajem jula, ubivši najmanje pet sirijskih vojnika i najmanje sedam pripadnika Hezbollaha i drugih milicija koje podržava Iran, prenosi Jerusalem Post.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime