Naslovnica Koronavirus Austrijska vojska uvela obavezno vakcinisanje 💉

Austrijska vojska uvela obavezno vakcinisanje 💉

0
austrijska vojska

Austrijska vojska uvela je obavezu vakcinacije protiv koronavirusa za sve vojnike koji učestvuju u međunarodnim mirovnim misijama.

Austrijska vojska je saopštila da je obaveza vakcinacije uvedena tokom ovog mjeseca i da važi za sve vojnike koji idu u mirovnu misiju u inostranstvo. Pukovnik Mihael Bauer rekao je da je za Mali uvedena i obaveza vakcinacije protiv žutice.

– U pitanju je bezbjednost trupa – objasnio je on.

Austrijski vojnici u inostranstvu smješteni su grupno na malom prostoru i mogu se lako zaraziti. Trenutno je 858 vojnika raspoređeno u 13 misija u inostranstvu, a najveći dio je na Zapadnom Balkanu, to jest u misiji Kfor na Kosovu i Eufor Althea u Bosni i Hercegovini. Prema pisanju bečkog dnevnika austrijski vojnici koji su aktuelno u misiji moraće da se odluče ili će se vakcinisati ili će biti vraćeni u zemlju.

– Vojnici koji se nalaze u mirovnoj misiji moraju se vakcinisati rasploživom vakcinom na osnovu preporuke nacionalnog tijela za vakcinaciju – rekao je Bauer.

Vojnici koji su u Austriji, za sada, ne moraju da se vakcinišu protiv korona virusa. Odluka vojnog vrha u Austriji “iznervirao” je očigledno pojedine vojnike u mirovnim misijama.

Tako se bečkom dnevniku Kronen cajtung javio jedan vojnik koji je u mirovnoj misiji u BiH koji tvrdi da odbijanje vakcinacije povlači sa sobom raskidanje ugovora i vraćanje u domovinu. On ističe da je to “bezobrazluk”, jer je odluka donijeta nakon njegovog odlaska u misiju.

– Ko odbije potrebnu vakcinu ne može da ispuni vojno-medicinske uslove za mirovnu misiju – objasnio je Bauer.

Redportal

Prethodni članakZemljotres u Albaniji, zatresla se i Crna Gora
Naredni članakJedna nacija, dvije države: Stvara se strašna TURKIJSKA VOJSKA

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime