Naslovnica Novo Biden dobio kritike: Ne možete Ukrajini pisati čekove i praviti se da...

Biden dobio kritike: Ne možete Ukrajini pisati čekove i praviti se da Amerikanci nemaju ništa protiv

Biden dobio kritike: Ne možete Ukrajini pisati čekove i praviti se da Amerikanci nemaju ništa protiv

Najistaknutiji republikanac Kevin McCarthy kritikovao je politiku koju administracija Joe-a Bidena vodi prema Ukrajini rekavši da SAD više Ukrajini ne može ispisivati bianco čekove i praviti se kao da njeni građani nemaju ništa protiv takve politike.

McCarthy je rekao da će ljudi sjediti kod kuće u ekonomskoj krizi i neće im biti lako gledati kako SAD šalju Ukrajini milijarde.

“Bidenova administracija previše se bavi stvarima izvan SAD-a, a ne svakodnevnim problemima s kojima se građani susreću. Ukrajina je važna, ali ne smije biti najvažnija”, rekao je McCarthy.

Biden je na to odgovorio da se ovdje ne radi samo o Ukrajini nego o čitavoj istočnoj Evropi i o NATO-u, rekavši da je riječ o veoma ozbiljnim i važnim potezima i ukidanje pomoći Ukrajini bi moglo biti veliki problem.

“Jeste li čuli što ti likovi govore? Oni ništa ne razumiju. Ne shvaćaju da potezi koje vuče Amerika određuju što će ostatak svijeta raditi. Čitav svijet nas gleda kao lidera, a oni nemaju pojma o američkoj vanjskoj politici”, rekao je Biden.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime