Naslovnica Vijesti BiH U Tuzlanskom kantonu povećan broj vakcinacija u protekloj sedmici

U Tuzlanskom kantonu povećan broj vakcinacija u protekloj sedmici

0
broj vakcinacija

Broj vakcinacija u protekloj sedmici je povećan u Tuzlanskom kantonu.

Vakcinacija starijih od 18 godina u domovima zdravlja na području Tuzlanskog kantona odvija se prema planu i u prosjeku je u protekloj sedmici dnevno vakcinisano 200 do 300 građana.

broj vakcinacija
U Tuzlanskom kantonu povećan broj vakcinacija u protekloj sedmici

Prema izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo TK do sada su domovi zdravlja preuzeli više od 100.000 doza vakcina. Masovniji pristup vakcinaciji, istaknuto je na sedmičnom izvještajnom sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19, ogleda se u povećanom broju vakcinisanih osoba starijih od 18 osoba a kao novina najavljena je mogućnost revakcinacije u lokalnim domovima zdravlja vakcine koja je primljena izvan Bosni i Hercegovine.

Dom zdravlja Tuzla je za provodjenje masovnije vakcinacije uz princip „otvorenih vrata“ i angažman i subotom u funkciju stavio osam timova na sedam punktova uz jedan moblini tim te je do sada vakcinisano 21.837 građana.

Stanje na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla je stabilno i trenutno su hospitalizirana po tri pacijenta na Infektivnoj klinici i Respiratornom centru. Kao dobrodošla pomoć, istaknuto je ovom prilikom, više od mjesec dana 110 volontera Crvenog križa TK uključeno je u proces vakcinacije. Sa današnjim danom ukupno je 41 aktivan pacijent što govori da je za sada stabilna epidemiloška situacija na području Tuzlanskog kantona, rečeno je na današnjem sastanku nadležnih institucija zaduženih za provedbu i kontrolu mjera borbe protiv COVID-19.

Tuzlanski.ba

Prethodni članakU Izraelu se razmatra cijepljenje protiv covida svakih 6 mjeseci, evo koji su razlozi
Naredni članakVojska u Sidneju zavodi red: Vojnici idu od vrata do vrata VIDEO

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime