Naslovnica Vijesti Draško Stanivuković sebi smanjuje platu, evo za koliko

Draško Stanivuković sebi smanjuje platu, evo za koliko

smanjenje plate

Nacrtu rebalansa budžeta, koji će se biti na dnevnom redu sjednice Skupštine grada Banja Luka u septembru, Draško Stanivuković, banjaluški gradonačelnik je, između ostalog, predložio i smanjenje plate funkcionerima za 25 posto, odnosno za 1.250 KM manju platu za sebe.

Takođe, prema njegovim riječima, plata bi bila za 1.000 maraka manja predsjedniku i potpredsjedniku Skupštine grada Banja Luka.

“Ovo je maksimalno smanjenje koje je moguće. Vođeni smo degradacijom u sistemskoj mjeri pa i funkcioneri moraju pokazati revnost i posvećenost”, rekao je Stanivuković.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, rekao je da će sjednica Skupštine biti održana 21. septembra te da će na dnevnom redu biti 65 ili 66 tačaka, pišu Nezavisne novine.

“Vjerujem da će ovo biti jedna od sadržajnijih sjednica Skupštine grada. Između ostalog, imamo i Nacrt rebalansa budžeta. Gradska administracija nas je upoznala sa samim promjenama u rebalansu, odnosno šta je dovelo do izuzetno visokog rebalansa budžeta”, rekao je Ilić.

Dodao je da bi eventualno prihvatanje ovog nacrta dovelo do toga da na narednoj sjednici u oktobru donesu rebalans budžeta. Stanivuković je istakao da će se još mnogo raditi te dodao da će historijski maksimalnu podršku dobiti i Dom zdravlja, i to u iznosu od 500.000 maraka.

Osim toga, kako je kazao, rebalans budžeta će kroz emisiju obveznica dodati još šest miliona na budžet, što je oko 172 miliona KM, a, ističe, takav budžet nije bio u prethodnih 15 godina.

Tuzlanski

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime