Naslovnica Novo Elon Musk se sukobio sa Zelenskim!

Elon Musk se sukobio sa Zelenskim!

0
Elon Musk se sukobio sa Zelenskim!
Elon Musk se sukobio sa Zelenskim!

Američki milijarder Elon Musk i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ušli su u diskusiju na Twitteru nakon što je Musk pozvao Ukrajinu da se odrekne Krima i organizuje referendume pod nadzorom UN-a o tome da građani u istočnoj Ukrajini odluče žele li se pripojiti Rusiji.

U komentaru koji počinje riječima “Ukrajina-Rusija mir” Musk je pozvao Ukrajinu da ponovi izbore za aneksiju u Donbasu pod nadzorom UN-a, napusti Krim formalno kao dio Rusije, osigura vodosnabdijevanje Krima i ostane neutralna. Komentar je takođe uključivao anketu sa opcijama “Da” i “Ne”.

“Velika je vjerovatnoća da će ovo biti ishod na kraju – samo je pitanje koliko će ih umrijeti prije toga”, napisao je Musk.”Također vrijedi napomenuti da je mogući, iako malo vjerojatan, ishod ovog sukoba nuklearni rat”, dodao je.

U drugom komentaru objavljenom ubrzo nakon toga, Musk je objavio još jednu anketu sa opcijama “Da ili Ne”, pitajući pratitelje da li je prihvatljivo da se organizuju referendumi o pripajanju Rusiji u Donbasu i Krimu.

“Hajde da pokušamo ovo: volja ljudi koji žive u Donbasu i Krimu treba da odluči da li su dio Rusije ili Ukrajine”.

Kao odgovor Zelenski je u ponedeljak uvečer objavio sopstvenu anketu,.

“Koji Elon Musk vam se više sviđa?” sa opcijama “onaj koji podržava Ukrajinu” i “onaj koji podržava Rusiju”.


Savjetnik Zelenskog Mihajlo Podoljak uključio se kasnije u diskusiju.”Da li pokušavate legitimizirati pseudo-referendume koji su se održavali pod prijetnjom oružjem u uvjetima progona, masovnih pogubljenja i mučenja? Loš put”, napisao je Podoljak.

Prethodni članakBruce Willis negirao navode da je prodao prava na svoj lik
Naredni članakSjeverna Koreja ispalila raketu preko Japana

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime