Naslovnica Novo Hamas pozvao Palestince da se mobiliziraju na molitvu i odbrane sveto mjesto

Hamas pozvao Palestince da se mobiliziraju na molitvu i odbrane sveto mjesto

Hamas pozvao Palestince da se mobiliziraju na molitvu i odbrane sveto mjesto
Hamas pozvao Palestince da se mobiliziraju na molitvu i odbrane sveto mjesto

Palestinska organizacija Hamas pozvala je sve Palestince da se “mobiliziraju” za molitvu u petak u džamiji Al-Aqsa što bi trebao predstavljati još jedan način odbrane svetog mjesta i grada Jerusalema.

U saopćenju koje je izdao Hamas, zvaničnici su pozdravili aktivnosti demonstranata koji su se u posljednjih nekoliko dana na području Al-Aqse protestovali protiv aktivnosti izraelske vojske i policije.

“S hrabrošću i ponosom su odbili upade okupatora i njihovih naseljenika te su na taj način uvjerili sve okolo da Al-Aqsa ima ljude koji je štite i brane njenu čistoću, uprkos ‘ružnoći’ agresije i terorizma okupatora”, naveli su iz Hamasa.

Povodom posljednjih dešavanja u Jerusalemu oglasio se i lider Hamasa Ismail Haniyeh koji je rekao kako su Palestinci još uvijek na početku bitke za Al-Aqsu, te je poslao upozorenje Izraelu.

“Kako smo pobijedili i spriječili tzv. Marš zastave, porazit ćemo i politiku invazije Izraela na Al-Aqsu”, rekao je Haniyeh.

Iz ove organizacije u saopćenju su također pozvali sve Palestince da džuma-namaz obave upravo u Al-Aqsi.

“Pozivamo sve Palestince da se mobiliziraju za molitvu petkom u džamiji Al-Aqsa kako bi odbranili sveto mjesto i Jerusalem”, saopćeno je iz palestinske organizacije Hamas.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime