Naslovnica Novo Kim Jong Un najavio jačanje nuklearnog arsenala Sjeverne Koreje

Kim Jong Un najavio jačanje nuklearnog arsenala Sjeverne Koreje

Kim Jong Un najavio jačanje nuklearnog arsenala Sjeverne Koreje
Kim Jong Un najavio jačanje nuklearnog arsenala Sjeverne Koreje

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un obećao je da će ojačati program nuklearnog oružja zemlje, tokom govora na vojnoj paradi u Pjongjangu, javili su državni mediji Sjeverne Koreje jutros.

“Nastavićemo da preduzimamo korake za jačanje i razvoj nuklearnih sposobnosti naše zemlje najbržim tempom”, rekao je Kim, prema transkriptu koji je objavila zvanična korejska novinska agencija (KCNA).

Kim je održao govor u ponedjeljak na paradi povodom 90. godišnjice osnivanja Korejske narodne revolucionarne armije na trgu Kim Il Sung u Pjongjangu.

Sjeverna Koreja je pod oštrim međunarodnim sankcijama zbog svog programa nuklearnog oružja, a ponovljeni pregovori s ciljem uvjeravanja Kima da ga okonča nisu urodili plodom.

Kim Jong Un je jučer rekao da je nuklearno oružje zemlje “simbol nacionalne moći” i da će država “dalje jačati i razvijati nuklearne snage najvećom mogućom brzinom”.Pjongjang je ove godine izvršio više od deset testova oružja, uključujući ispaljivanje interkontinentalne balističke rakete punog dometa po prvi put od 2017. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime