Naslovnica Novo Kina nastavlja vojne vježbe oko Tajvana

Kina nastavlja vojne vježbe oko Tajvana

0
Kina nastavlja vojne vježbe oko Tajvana
Kina nastavlja vojne vježbe oko Tajvana

Iako je prethodno saopćeno kako će Narodnooslobodilačka armija Kine, vježbe na šest lokacija oko Tajvana, održati od 4. do 7. augusta, čini se kako će se dio vježbi održavati i u narednim danima.

Ministarstvo odbrane Kine saopćilo je kako je i tokom 7. augusta, formalno posljednjeg dana vježbi, Narodnooslobodilačka armija Kine nastavila provoditi zadatke kako na moru tako i u zraku.

“Zračne snage slale su različite tipove i serije borbenih aviona, uključujući avione za rano upozorenje, bombardere, ometače, lovce te su nastavili provoditi zajedničko izviđanje, operacije nadmoći u zraku i simulaciju kopnenih napada”, navodi se.

Direktor odjeljenja za zrakoplovne snage pri Istočnoj komandi Narodnooslobodilačke armije rekao je kako vježbe imaju za cilj simulaciju uništavanja ključnih ciljeva na Tajvanu.

“Ova operacija je sistematski testirala ofanzivnu taktiku sistema te je poboljšala sposobnost preciznog uništavanja ključnih ciljeva na ostrvu”, rekao je Zhang Zhi.

Iako su vježbe trebale biti okončane u nedjelju, Ministarstvo odbrane Kine je danas navelo kako će se vježbe nastaviti provoditi.

“Zapovjedništvo će nastaviti provoditi zajedničke vježbe na moru i u zračnom prostoru oko Tajvana, s fokusom na organiziranje zajedničkih protupodmorničkih i morskih jurišnih operacija”, ističu iz Pekinga.

Prethodni članakNavijači izabrali najboljeg igrača u historiji Premiershipa
Naredni članakJuniori BiH okončali Eurobasket divizije B i zauzeli šesto mjesto

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime