Naslovnica Novo Kurti optužio Vučića za “blokadu i pucanje” na sjeveru Kosova

Kurti optužio Vučića za “blokadu i pucanje” na sjeveru Kosova

Kurti optužio Vučića za
Kurti optužio Vučića za "blokadu i pucanje" na sjeveru Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti optužio je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Petra Petkovića za večerašnju blokadu i, kako je naglasio, pucanje na područjima Kosova na kojima žive Srbi.

Ovu informaciju objavio je portal Kossev koji je zbog tehničkih poteškoća u radu portala primoran informacije objavljivati na svojim nalozima na društvenim mrežama.Kurti je večerašnja dešavanja na sjeveru Kosova ocijenio kao agresivnim te je konstatovao da su planirana u Beogradu i Raški. Prema njegovim riječima, prethodili su im sastanci i skupovi straha i prijetnji.

Građani su pozvani da ne nasjedaju na dezinformacije koje se objavljuju, prije svega, na društvenim mrežama.

Obraćanje premijera Kosova je uslijedilo nakon što su se danas, nešto prije 18 sati, na sjeveru zemlje uključile sirene. Dio građana je to uznemirilo. Kosovska policija je demantirala da namjerava blokirati pojedine općine.

Srpsko stanovništvo je blokiralo pojedine ceste. Nadležni u ovoj zemlji su u međuvremenu zatvorile prijelaze Jarinje i Brnjak. Vučić je ranije danas pozvao na održanje mira na Kosovu.

Prethodno navedeno se dešava uoči stupanja na snagu odluke kosovskih vlasti da zabrane srbijanske registarske oznake. Ova odluka treba stupiti na snagu od ponoći, 1. augusta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime