Naslovnica Vijesti BiH Laboratorij marihuane pronađen u Sarajevu: Pogledajte detaljno kako izgleda

Laboratorij marihuane pronađen u Sarajevu: Pogledajte detaljno kako izgleda

laboratori marihuane

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je video koji prikazuje izgled laboratorija za proizvodnju marihuane, koji je otkriven u Sarajevu u okviru akcije kodnog naziva Labos.

Kao što je u četvrtak objavio portal Klix.ba, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a KS, u ulici Azize Šaćirbegović u sarajevskoj općini Novo Sarajevo, izvršili su pretres osobe inicijala Đ. Đ. (1994) te su pronašli 13 grama marihuane, a pretresom stana koji je iznajmio pronađen je laboratorij za uzgoj i proizvodnju ove biljke.

U stanu su pronađene 93 stabljike marihuane, šest pretvarača napona, šest tajmera, tri termometra, pet produžnih kablova, šest halogenih sijalica, devet mreža s metalnim obručem za sušenje, dvije flaše s tečnim gnojivom, pet ventilatora od kojih dva s filterom za prečišćavanje, šest plastičnih inkubatora, dva pakovanja pikova za uzgoj biljaka, šator i fleksibilna crijeva. U laboratoriju je pronađena i kutija s 346 sjemenki marihuane te plastična drobilica.

Đ. Đ. je lišen slobode zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droge te posjedovanja i omogućavanja uživanja opoojnih droga.

MUP KS je objavio video koji otkriva izgled pomenutog laboratorija za uzgoj marihuane.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime