Naslovnica Vijesti Svijet Erdogan: Šumski požari su međunarodna prijetnja baš kao i COVID-19

Erdogan: Šumski požari su međunarodna prijetnja baš kao i COVID-19

međunarodna prijetnja

– Šumski požari su međunarodna prijetnja baš kao i pandemija COVID-19, rekao je u srijedu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

“Cijeli svijet trenutno se suočava s ovim izazovom, koji je poput terorističke prijetnje”, rekao je Recep Tayyip Erdogan u televizijskom intervjuu uživo.

Rekao je da je u posljednjih osam dana u Turskoj izbilo 187 požara, od kojih 15 još nije ugašeno. Predsjednik Turske dodao je da su ukupno 51 helikopter i 20 aviona angažovani u operacijama gašenja požara.

Prema službenim podacima, najmanje osam osoba izgubilo je živote u požarima u južnoj i jugozapadnoj Turskoj od 28. jula.

“Odlučni smo pošumljavanjem ponovo vratiti zelenilo na požarima uništene površine”, rekao je Erdogan.

U televizijskom intervjuu predsjednik Turske govorio je i o vakcini protiv koronavirusa koju razvija ova zemlja. “Planiramo u najkraćem roku odobrenje za hitnu upotrebu turske vakcine Turkovac i masovnu vakcinaciju na nivou države”, kazao je on.

Govoreći o ekonomiji, Recep Tayyip Erdogan je rekao: “Kada pogledamo vodeće pokazatelje u ekonomiji, vidimo da se trend rasta nastavlja. Ostvarit ćemo rast od preko sedam posto.”

Tuzlanski.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime