Naslovnica Vijesti Svijet Erdogan: Šumski požari su međunarodna prijetnja baš kao i COVID-19

Erdogan: Šumski požari su međunarodna prijetnja baš kao i COVID-19

0
međunarodna prijetnja

– Šumski požari su međunarodna prijetnja baš kao i pandemija COVID-19, rekao je u srijedu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

“Cijeli svijet trenutno se suočava s ovim izazovom, koji je poput terorističke prijetnje”, rekao je Recep Tayyip Erdogan u televizijskom intervjuu uživo.

Rekao je da je u posljednjih osam dana u Turskoj izbilo 187 požara, od kojih 15 još nije ugašeno. Predsjednik Turske dodao je da su ukupno 51 helikopter i 20 aviona angažovani u operacijama gašenja požara.

Prema službenim podacima, najmanje osam osoba izgubilo je živote u požarima u južnoj i jugozapadnoj Turskoj od 28. jula.

“Odlučni smo pošumljavanjem ponovo vratiti zelenilo na požarima uništene površine”, rekao je Erdogan.

U televizijskom intervjuu predsjednik Turske govorio je i o vakcini protiv koronavirusa koju razvija ova zemlja. “Planiramo u najkraćem roku odobrenje za hitnu upotrebu turske vakcine Turkovac i masovnu vakcinaciju na nivou države”, kazao je on.

Govoreći o ekonomiji, Recep Tayyip Erdogan je rekao: “Kada pogledamo vodeće pokazatelje u ekonomiji, vidimo da se trend rasta nastavlja. Ostvarit ćemo rast od preko sedam posto.”

Tuzlanski.ba

Prethodni članakU Kaliforniji je pakao, najveći požar ove godine prži sve pred sobom, pozvano 2000 ljudi na evakuaciju
Naredni članakSputnjik lajt vakcina efikasna u kombinaciji s drugim vakcinama

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime