Naslovnica Novo Misteriozni avion preletio Evropu pa se srušio kod Latvije

Misteriozni avion preletio Evropu pa se srušio kod Latvije

Misteriozni avion preletio Evropu pa se srušio kod Latvije
Misteriozni avion preletio Evropu pa se srušio kod Latvije

Privatni avion Cessna srušio se u Baltičko more u blizini latvijske obale pod misterioznim okolnostima.

Lovci NATO-a bili su poslani kako bi pratili misteriozni avion na njegovom čudnom letu koji je započeo u južnoj Španiji.

Dužnosnici kažu da je avion – za koji se vjeruje da su u njemu bile četiri osobe – trebao je sletjeti u Kelnu u Njemačkoj, ali je umjesto toga poletio prema Baltiku.

NATO piloti i švedski dužnosnici koji su pratili avion nisu mogli vidjeti nikoga u kokpitu.

“Avion je letio iz Španije za Keln, ali je tokom leta promijenio rutu”, objavila je latvijska uprava za civilno zrakoplovstvo.

“Kontrolori zračnog prometa nisu mogli komunicirati s posadom aviona”, rečeno je, dodajući da je Cessna 551 bila registrirana u Austriji – ali je vlasnik bio u Španiji.

U međuvremenu, web stranica za praćenje podataka FlightRadar24 objavila je da je avion poletio iz španskog grada Jerez de la Frontera.

Njemački list Bild navodi da je avion prijavio probleme s pristikom u kabini nakon polijetanja i da je kontakt izgubljen nakon što je napustio Pirenejski poluotok.

Borbeni avioni iz nekoliko zemalja pratili su Cessnu na njenom putovanju.

Spasilačke ekipe iz Latvije, Švedske i Litvanije stigle su na mjesto nesreće ubrzo nakon što je dojavljeno da je avion pao u more u blizini latvijskog grada Ventspilsa.

Srušio se “kada je ostao bez goriva”, rekao je kasnije vođa švedske operacije potrage i spašavanja Lars Antonsson, dodajući da “nisu pronađeni ljudski ostaci”.

Antonsson je rekao da spasioci “uopće nemaju objašnjenje, možemo samo nagađati” o tome što se dogodilo, “ali oni (ljudi u avionu) su očito bili onesposobljeni”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime