Naslovnica Novo Netflix obustavio pružanje svojih usluga u Rusiji

Netflix obustavio pružanje svojih usluga u Rusiji

Netflix obustavio pružanje svojih usluga u Rusiji
Netflix obustavio pružanje svojih usluga u Rusiji

Netflix je obustavio pružanje svojih usluga u Rusiji u znak protesta protiv sveobuhvatne invazije na Ukrajinu, prenosi Variety. Potpuno gašenje usluga u ovoj zemlji najavili su prije nekoliko dana, a odluka o obustavi je prvi korak ka tome.

Ranije ove sedmice, streaming servis je najavio da će pauzirati sve buduće projekte i akvizicije iz Rusije, pridruživši se rastućoj listi kompanija koje su prekinule veze s ovom zemljom.

Netflix je imao četiri ruska originalna projekta u izradi, uključujući krimi seriju u režiji Daše Žuk, čije je snimanje započelo, ali je stavljeno na čekanje.

Netflix je također nedavno odbio da prenosi 20 ruskih besplatnih propagandnih kanala kojima je morao biti domaćin prema ruskom zakonu.

Sada kompanija preduzima dodatni korak u potpunom gašenju svoje usluge.

“S obzirom na okolnosti na terenu, odlučili smo da suspendujemo našu uslugu u Rusiji”, kazao je glasnogovornik Netflixa.

Ekonomski udar s kojim se Rusija suočila nakon svoje odluke da uđe u rat s Ukrajinom bio je intenzivan. Ne samo da se zemlja bori sa opsežnim sankcijama, već su se mnoge korporacije i organizacije povukle iz Rusije.

Kompanije poput Microsofta, Applea i Della objavile su da su obustavile prodaju u zemlji, dok je Ikea zatvorila trgovine, a Nike je rekao da više neće isporučivati online narudžbe.

Kada se govori o svijetu zabave, svi veliki filmski studiji najavili su da će prestati puštati svoje filmove u Rusiji.

Netflix je donekle novajlija u Rusiji, a svoju uslugu je pokrenuo 2016. godine i ima relativno malo prisustvo, s otprilike milion pretplatnika u poređenju s 222 miliona pretplatnika širom svijeta. Uslugom upravlja zajedno s ruskom nacionalnom medijskom grupom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime