Naslovnica Vijesti BiH Nurkić povodom ramazana donirao 100 tona brašna

Nurkić povodom ramazana donirao 100 tona brašna

Nurkić povodom ramazana donirao 100 tona brašna
Nurkić povodom ramazana donirao 100 tona brašna

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić (27) donirao je 100 tona brašna za ljude u potrebi, a povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, potvrdili su iz humanitarne organizacije Pomozi.ba.

“Ovom informacijom ujedno i pokrećemo našu ramazansku akciju, a zahvaljujemo se svima koji podijele informacije. Ova donacija našeg poznatog košarkaša ima dodatnu težinu ako u obzir uzmemo dešavanja proteklih mjeseci kada je došlo do ogromnog poskupljenja hrane i kada su oni koji su bili u mogućnosti pripremili određene zalihe, a oni koji spadaju u kategoriju socijalno ugroženih zapali su u još teže stanje. Ne možemo ni pomisliti kakav je strah prisutan kod ljudi kada se na sve strane priča o nestašici hrane i o različitim potencijalnim scenarijima, dok u kući imaju nekoliko gladnih usta, a niti novca za hranu, niti hrane na policama po određenim predviđanjima”, istakli su iz organizacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by POMOZI.BA (@pomozi.ba)

Pomozi.ba i ove godine, u sklopu akcije “Ramazan 2022”, osigurat će prehrambene pakete i iftare ljudima koji žive u teškim uslovima i na rubu siromaštva.

“Podršku ramazanskoj akciji možete pružiti pozivom na broj 17014 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere. Akciju možete podržati i donacijom ramazanskih paketa s prehrambenim namirnicama koji koštaju od 80 do 100 KM u zavisnosti od broja članova porodice, a iftar za jednu osobu iznosi 8 KM. Kako je ramazan mjesec milosti i međusobnog pomaganja, bitno je naglasiti da pakete dijelimo svim građanima u potrebi, bez obzira na vjeru, naciju, porijeklo, etničku i drugu pripadnost”, kažu iz Pomozi.ba.

Korisnicima projekta “Obrok za sve” iftare će isporučivati na kućne adrese, a pomoć će slati u gotovo sve dijelove Bosne i Hercegovine i pokušat će doći do nekoliko desetina hiljada socijalno ugroženih porodica i pojedinaca.”U tome će nam pomoći i naše partnerske, lokalne organizacije preko kojih ćemo vršiti distribuciju do krajnjih korisnika. Za novčane donacije tu su opcije doniranja putem web stranice, PayPal sistema te uplate na domaće i inostrane račune, kao i račune Pomozi.ba organizacije u Austriji, Turskoj i Holandiji. Ukoliko želite donirati ramazanski paket, u svrhu uplate upisujete ‘Ramazanski paket 2022’, a za iftar ‘Iftar 2022′”, stoji u saopštenju organizacije.

Nurkić se oporavlja od povrede stopala

Inače, Nurkić se u humanitarnu akciju uključio dok se oporavlja od povrede stopala koju je zadobio sredinom februara.

Nije poznato kada će biti njegov povratak na parket, a moguće je i da je za Nurkića ova sezona NBA lige okončana.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime